NUTR0001-1 | |||||
Nutrition, Nutrition | |||||
Duration :
|
|||||
13h Th, 2h Pr | |||||
Number of credits :
|
|||||
|
|||||
Lecturer :
|
|||||
Catherine Staudt | |||||
Coordinator :
|
|||||
Denis Jacquemin, Catherine Staudt | |||||
Language(s) of instruction :
|
|||||
French language | |||||
Organisation and examination :
|
|||||
All year long, with partial in January | |||||
Units courses prerequisite and corequisite :
|
|||||
Prerequisite or corequisite units are presented within each program | |||||
Learning unit contents :
|
|||||
Notions générales du métabolisme et des suorces alimentaires des nutriments, bilan hydrique, métabolisme énergétique. Principes d'une alimentation équilibrée. Principes généraux des aspects nutritionnes liés aux pathologies. |
|||||
Learning outcomes of the learning unit :
|
|||||
COnnaître les principes généraux d'une alimentation équilibrée ainsi que les adaptations associées à certaines pathologies. | |||||
Prerequisite knowledge and skills :
|
|||||
Notions de biochimie et de physiologie | |||||
Planned learning activities and teaching methods :
|
|||||
Exposés magistraux interactifs en auditoire (10h) Travail en autonomie (3h) Exercices de révision (2h) |
|||||
Mode of delivery (face to face, distance learning, hybrid learning) :
|
|||||
Présentiel + vidéos pur la partie en autonomie | |||||
Recommended or required readings :
|
|||||
Support de cours | |||||
Assessment methods and criteria :
|
|||||
Examen écrit | |||||
Work placement(s) :
|
|||||
Organizational remarks :
|
|||||
Contacts :
|
|||||
catherine.staudt@live.be | |||||